Vinner av skulpturkonkurransen i Nord-Trøndelag og Sør-Trøndelag

Torsdag 19. mai 2016 ble første del av en helt spesiell skulpturpark åpnet i Slottsparken i Oslo. Hans Majestet Kong Harald V holdt åpningstalen, og to skulpturer formgitt av barneskoleelever i Nord-Norge ble avduket av H.K.H. Prinsesse Ingrid Alexandra.

«Prinsesse Ingrid Alexandras skulpturpark» er en gave fra Sparebankstiftelsen DNB i anledning Kongeparets 25-årsjubileum i 2016. Skulpturparken skal i løpet av en fireårs-periode romme inntil 10 skulpturer som er tegnet/modellert av skolebarn på 5. og 6. trinn over hele landet. Profesjonelle håndverksbedrifter står for den endelige produksjon av skulpturene.

For å realisere skulpturparken vil det i perioden 2015 – 2019 arrangeres skolekonkurranser for 5. og 6. klassinger i alle landsdeler. Første del av konkurransen ble avholdt for landets tre nordligste fylker i skoleåret 2015/2016.

For skoleåret 2016/17 er det blitt arrangert henholdsvis én skolekonkurranse for Nord- og Sør-Trøndelag, samt én skolekonkurranse for Hedmark og Oppland.

Elevenes oppgave har vært – alene eller i fellesskap – å tegne eller modellere et forslag til en skulptur. Forslaget skulle inneholde en kort skriftlig beskrivelse av skulpturen, og fortelle hvilket materiale skulpturen burde lages av. Deltakerne har stått fritt i valg av idé og formspråk, men skulpturens uttrykk skulle tones inn mot Slottsparkens egenart, og invitere til sanseopplevelser. Innleveringsfristen for bidragene var 15. november 2016.

Om skolekonkurransen i Sør-Trøndelag og Nord-Trøndelag
Det er kommet inn en rekke flotte forslag til skulpturer fra flere hundre elever i begge fylkene.
Juryen har kommet frem til følgende vinner:

«Ansiktsløse mann»
Formgitt av Evald Møller Johansen som går i 5. klasse ved Lilleby skole i Trondheim (Sør-Trøndelag).
Juryens uttalelse:
«Ansiktsløse mann» av Evald Møller Johansen fra Lilleby skole i Trondheim har en veldig spennende problematikk i seg. Dukken har ansiktet for mannen og uttrykker seg for ham. Den er underfundig, sterk, fin og poetisk i uttrykket.
«Ansiktsløse mann» produseres i bronse.

Med utgangspunkt i vinnerbidraget til Evald vil skulpturen i løpet av våren/sommeren 2017 bli produsert av en profesjonell håndverksbedrift.

Med bidraget "Ansiktsløse mann" vant Evald Møller Johansen skulpturkonkurransen i Sør- og Nord-Trøndelag.

Med bidraget «Ansiktsløse mann» vant Evald Møller Johansen skulpturkonkurransen i Sør- og Nord-Trøndelag.

I løpet av sommerhalvåret 2017 vil vinnerskulpturen bli avduket i Slottsparken sammen med vinnerskulpturen fra Hedmark og Oppland.

Vinneren av konkurransen vil sammen med sine foresatte bli invitert til åpningen.

Vi sender gratulasjoner til Evald Møller Johansen med vinnerbidraget!
Gratulasjoner sendes også til lærer Runa Egge Fjelnseth og Lilleby skole.

Vi vil også takke alle elever som har vært med i skulpturkonkurransen – og deres dyktige pedagoger – for
fantastisk flott innsats.

Kontaktperson i Fargefabrikken:
Nina Molven
Prosjektleder for «Prinsesse Ingrid Alexandras skulpturpark»
Tlf. 4528 2222

(Vinneren av skolekonkurransen i Hedmark og Oppland presenteres fredag 3. mars)

 

2016 choisir la robe de mariée pour vous-même,Robe De Mariée les prix de la boutique en ligne française moins chers, d'excellente qualité. Il est votre meilleur choix. Balklänningar har varit populär i partiet.Balklänning Men genom de breda ben byxor är medvetna om att inte att breda ben byxor lätt att kontrollera. Balklänning Robe De Mariée Robe De Mariée Balklänning