Vinner av skulpturkonkurransen i Oppland og Hedmark

Torsdag 19. mai 2016 ble første del av en helt spesiell skulpturpark åpnet i Slottsparken i Oslo. Hans Majestet Kong Harald holdt åpningstalen, og to skulpturer formgitt av barneskoleelever i Nord-Norge ble avduket av H.K.H. Prinsesse Ingrid Alexandra.

«Prinsesse Ingrid Alexandras skulpturpark» er en gave fra Sparebankstiftelsen DNB i anledning Kongeparets 25-årsjubileum i 2016. Skulpturparken skal i løpet av en fireårs-periode romme inntil 10 skulpturer som er tegnet/modellert av skolebarn på 5. og 6. trinn over hele landet. Profesjonelle håndverksbedrifter står for den endelige produksjonen av skulpturene.

For å realisere skulpturparken vil det i perioden 2015 – 2019 arrangeres skolekonkurranser for 5. og 6. klassinger i alle landsdeler. Første del av konkurransen ble avholdt for landets tre nordligste fylker i skoleåret 2015/2016.

For skoleåret 2016/17 er det blitt arrangert henholdsvis én skolekonkurranse for Hedmark og Oppland, samt én skolekonkurranse for Sør- og Nord-Trøndelag.

Elevenes oppgave har vært – alene eller i fellesskap – å tegne eller modellere et forslag til en skulptur. Forslaget skulle inneholde en kort skriftlig beskrivelse av skulpturen, og fortelle hvilket materiale skulpturen burde lages av. Deltakerne har stått fritt i valg av idé og formspråk, men skulpturens uttrykk skulle tones inn mot Slottsparkens egenart, og invitere til sanseopplevelser. Innleveringsfristen for bidragene var 15. november 2016.

Om skolekonkurransen i Oppland og Hedmark
Det er kommet inn veldig mange flotte forslag til skulpturer fra flere hundre elever i både Hedmark og Oppland, og juryen har kommet frem til følgende vinner:

«Rogg Bif»
Formgitt av Emilie Forsmo Bratberg og Kaisa Øksdahl, som begge går i 6. klasse ved Slåstad skole i Sør-Odal kommune i Hedmark.

Emilie og Kaisa fra Slåstad skole i Sør-Odal kommune vant skulpturkonkurransen i Oppland og Hedmark med bidraget «Rogg Bif».

 

Juryen sier følgende om vinnerbidraget:
«Rogg Bif» av Emilie og Kaisa fra Slåstad skole i Sør-Odal kommune er en vakker og elegant portal besøkende i Slottsparken kan gå gjennom. Både formmessig og fargemessig er den lekende og barnlig. Den vil bli et elegant utført bidrag til «Prinsesse Ingrid Alexandras skulpturpark».

Med utgangspunkt i vinnerbidraget til Emilie og Kaisa vil skulpturen i løpet av våren/sommeren 2017 bli produsert av en profesjonell håndverksbedrift.

I løpet av sommerhalvåret 2017 vil vinnerskulpturen bli avduket i Slottsparken sammen med vinnerskulpturen fra Nord- og Sør-Trøndelag.

Vinnerne av konkurransen og deres foresatte blir invitert til åpningen.

Vi gratulerer Emilie og Kaisa så mye med vinnerbidraget!
Gratulasjoner sendes også til lærer Bente Kristin Høgberget og Slåstad skole.

Vi vil også takke alle elever som har vært med i skulpturkonkurransen, og deres dyktige lærere, for fantastisk flott innsats.

—-

Kontaktperson i Fargefabrikken:
Nina Molven
Prosjektleder for «Prinsesse Ingrid Alexandras skulpturpark»
Tlf. 4528 2222

2016 choisir la robe de mariée pour vous-même,Robe De Mariée les prix de la boutique en ligne française moins chers, d'excellente qualité. Il est votre meilleur choix. Balklänningar har varit populär i partiet.Balklänning Men genom de breda ben byxor är medvetna om att inte att breda ben byxor lätt att kontrollera. Balklänning Robe De Mariée Robe De Mariée Balklänning