Skulpturåpning i strålende sommervær

Været var definitivt på arrangørens side da Kronprinsesse Mette-Marit åpnet «Barnas skulptursti» på Akershus festning onsdag formiddag.

For endelig var dagen kommet for den offisielle presentasjonen av dette helt spesielle kunstprosjektet som har pågått siden 2011. Nærmere tusen bidrag kom inn til skulpturkonkurransen der en voksenjury og en barnejury til sammen kåret ti vinnere.
– Bidragene ble levert som skisser og modeller, og resultatene er imponerende, sier Nina Molven i Qulthus. På oppdrag fra gavetildeler Sparebankstiftelsen DNB har hun vært prosjektansvarlig for  realiseringen av skulpturstien.
– Det var detaljerte beskrivelser av materialpreferanser og størrelseforhold, meningsinnhold og beskrivelser av målgruppe. Vinnerne har i løpet av forrige skoleår fulgt produksjonsprosessen og også kommet med innspill til selve produksjonen, sier Molven.

Gjennom veggen - Kronprinsessen og unge formgivere avduker skulptur..

De unge formgiverne fra Grindbakken skole i Oslo fikk hjelp av Kronprinsesse Mette-Marit i avdukingen av sin skulptur.

Fornøyd kronprinsesse
Skulpturene er produsert i tradisjonsrike håndverksmiljøer i Norge, og i går fikk et stort publikum se det endelige resultatet. Etter at Kronprinsessen åpnet skulpturstien med avdukingen av «Gjennom veggen», skulpturen som er formgitt av fem elever ved Grindbakken skole i Oslo, besøkte hun hver av de øvrige ni skulpturene, og tok seg tid til en prat med de unge formgiverne.
– Dette er et utrolig flott prosjekt. Jeg synes det er utrolig viktig og fint at barn får lov til å være med å utforme viktige steder i byen, sa Kronprinsessen til pressekorpset som fulgte åpningen.

Gode støttespillere
Nina Molven forteller om stor entusiasme fra Sparebankstiftelsen DNB, Forsvarsbygg, Akershus festning, Riksantikvaren og kunstfaglige støttespillere i gjennomføringen av prosjektet. Skulpturene skal forøvrig stå på Akershus festning i tre år. Deretter ender de opp som permanente skulpturer i nærområdet til formgiverne.

2016 choisir la robe de mariée pour vous-même,Robe De Mariée les prix de la boutique en ligne française moins chers, d'excellente qualité. Il est votre meilleur choix. Balklänningar har varit populär i partiet.Balklänning Men genom de breda ben byxor är medvetna om att inte att breda ben byxor lätt att kontrollera. Balklänning Robe De Mariée Robe De Mariée Balklänning