Edvard Munch og Tante Karen

Kulturhuset Qulthus og Fargefabrikken har siden initiativet til feiringen av Edvard Munchs 140-årsdag (på Tingberg i Munchs fødekommune Løten 12. – 14. desember 2003), og utstillingen i Foredragssalen i Munchmuseet i 2004, arbeidet målrettet med 150-årsmarkeringen i 2013. Dette arbeidet har fortsatt etter 2013 med ulike Munch-prosjekter.

Gjennom permanente utstillinger, verksteder og aktiviteter forteller Kulturhuset Qulthus i Gamlebyen om det nære forholdet mellom Karen Bjølstad (1839-1931) fra Fredrikstad og hennes nevø, den verdenskjente kunstneren Edvard Munch (1863-1944).

Karen Bjølstad og søsteren Laura Cathrine (1837-1868), Edvards mor, vokste opp i Fredrikstad. Karen tok seg av lille Edvard og søsknene etter Laura Cathrines død i 1868, og skulle bli den fremtidige kunstnerens kreative inspirator i barne- og ungdomsårene. Kulturhuset Qulthus viser i tekst, bilder og gjennom formidling det nære og inspirerende forholdet mellom de to, bilder fra Edvard Munchs barndom og ungdom og eksempler på hans tidlige arbeider.

I 2016 gjennomførte vi første Camp Munch på Ådalsbruk på Løten i samarbeid med Løten kommune. Tema for campen/kunstleiren var en innføring og arbeid med ulike grafiske teknikker. Deltakerne var ungdommer fra 13-18 år fra hele landet og Sverige. De undersøkte kombinasjonen kollografi og dyptrykk. I tillegg ga programmet mulighet til nye innovative uttrykk, og stor utfoldelse innen den grafiske uttrykksformen. Ungdommene jobbet med digital bildebearbeiding og så hvordan en idé og et uttrykk kunne forandres ved bruk av ulik teknikk og i kombinasjonen kollografi – koldnål – digital bildebehandling.

Campen ble avsluttet med en Munch Minifestival, en åpen og gratis familiedag på Klevfoss Industrimuseum. På programmet stod grafikkutstilling, ulike verksteder innen animasjon, maling, grafikk, og dragebygging i tillegg til natursti, utstilling, foredrag, teater og sang.

Camp Munch ble også arrangert i 2018, og går av stabelen igjen nå i 2020, den 21.-27. juni

Se resultatet fra vegganimasjonen her

 

2016 choisir la robe de mariée pour vous-même,Robe De Mariée les prix de la boutique en ligne française moins chers, d'excellente qualité. Il est votre meilleur choix. Balklänningar har varit populär i partiet.Balklänning Men genom de breda ben byxor är medvetna om att inte att breda ben byxor lätt att kontrollera. Balklänning Robe De Mariée Robe De Mariée Balklänning